Ljuvlig äppelkaka

Idag ska ni få receptet på min allra ljuvligaste äppelkaka. Saffran och mandelmassa gör den så speciellt god!
 
 
Kaka
En halv påse saffran
75 g smör
2 ägg (stora)
1,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g riven mandelmassa
 
Fyllning
3 äpplen
0,5 dl socker
0,5 tsk kanel
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form.
2. Blanda saffranet med 1 tsk socker.
3. Smält smöret. 
4. Vispa ägg och socker pösigt.
5. Blanda ihop mjöl, bakpulver och mandelmassa. Rör ner blandningen i äggsmeten och häll sedan i även saffran och smöret. Häll smeten i formen.
6. Skala och klyfta äpplena tunt. Blanda dem med socker och kanel i en bunke.
7. Tryck ner äppelklyftorna tätt på kakan.
8. Grädda på nedersta falsen i ca 45 min. Prova med en sticka att kakan är torr.
Servera med vaniljsås!
 
 
#1 - - Emelie Karlsson:

Vad gott det ser ut!

#2 - - JUNITJEJ:

Åh, så gott!!!!

#3 - - Christina:

Låter himla gott med mandelmassa och saffran i äppelkaka! Tack för tipset :)

Och ha en fin helg!

#4 - - Gunnel:

Saffran i äppelkaka har hag aldrig sett i recept tidigare. Det låter gott. Kram

#5 - - Lena i Wales:

Toppen! Ska baka om en liten stund, så väldigt bra inspiration. Saffran och mandelmassa, gott!
Ha en trevlig söndag!

#6 - - Ditte:

Så gott det låter! Även bilderna lockar!
Skall i morgon ge mig ut och leta mandelmassa. Saffran vet jag att det finns och hoppa spå att Lidl här i Torrevieja har mandelmassa.
I västa fall får jag vänta tills jag kommer hem med denna läckerbit.

#7 - - elisabeth:

ser fantastiskt god ut !

#8 - - Znogge:

En kaka helt i min smak! Tack för receptet :D Den ska testas!

#9 - - Fyrtiotaggare.com:

Saffran låter intressant, det har jag aldrig haft i en äppelkaka. Fina bilder också.